Bedrijfsresultaat verbeteren?

Gebruik de verwachting van je klanten

Het resultaat van klantgerichte bedrijven is 30-60% hoger. Maar hoe bereik je dat?

De markt verandert en klanten veranderen mee. Hun verwachtingen ook. Goede producten of diensten zijn niet genoeg, er is meer nodig om blijvend waarde te creëren voor jouw klanten. En daarmee voor jezelf. Maar hoe doe je dat?

Expectations helpt om jouw bedrijfsresultaat te verbeteren door de resultaten van je klanten te verbeteren. Daarvoor nemen we de verwachtingen van jouw klanten als uitgangspunt. Want pas als je die écht kent, kun je waarde toevoegen.

Wij helpen altijd vanuit klantperspectief.

Wanneer je de klantgerichtheid van de eigen organisatie wilt verbeteren én nieuwe kansen wilt benutten door meer waarde voor je klant te realiseren, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Expectations Monitor

Dé tool om voorop te lopen!

Met de Expectations Monitor inventariseer je de verwachtingen van jouw klanten. Je stelt ze met deze gebruiksvriendelijke digitale tool slechts één vraag: wat verwacht de klant van jullie relatie? Geen uitgebreide invulvelden, niet vragen naar de bekende weg. De waardevolle kwalitatieve informatie die je ermee ophaalt, vormt de basis voor een gedegen analyse en een concreet stappenplan. Expectations helpt je daarbij.

Omdat je zelf kiest welke klanten je uitnodigt voor deelname, kun je heel gericht te werk gaan. Je klanten waarderen de persoonlijke aanpak met de Expectations Monitor, wat blijkt uit de extreem hoge responsratio van 65-75 procent. Veel hoger dan een klanttevredenheidsonderzoek.

Aan de slag met de Expectations Monitor

Expectations Monitor

Expertises

Icon Klantloyaliteit Verhogen

Marketing: Klantbehoefte

Nieuwe ontwikkelingen betekenen andere klantbehoeftes en klantverwachtingen. Nieuwe kansen om aanvullende diensten te verkopen. Wat verwachten jullie klanten en hoe kun je dit op de markt zetten? Hoe krijg je de eigen organistatie mee?

Lees verder

Icon Full Service Strategie

Strategie: Verdienmodel

Als we doen wat we altijd deden, krijgt de klant wat hij altijd kreeg. Maar is dit nog wel genoeg? Wat verwachten je klanten en hoe kun je hierop anticiperen? Wegen de kosten op tegen de baten? Hoe houd je alle mensen aan boord tijdens deze reis?

Lees verder

Icon Interne Betrokkenheid

Verkoop: klantrelatie

Kansen benutten op het gebied van o.a. duurzaamheid en techniek. Klanten en concurrenten zitten ook niet stil. “Méér van hetzelfde, maar dan beter”, is niet meer genoeg. Hoe kom je uit de comfortzone? Weten en begrijpen jullie nog wel wat klanten verwachten? Hoe krijg je de organisatie mee?

Lees verder

Icon Servitization

Operatie: Digitaliseren

Technisch zijn we tot meer in staat. Veelal biedt dit kansen voor aanvullende diensten. Klantgerichtheid is de basis voor Servitization. Maar hoe kun je je kwetsbaar opstellen zonder de regie te verliezen? Waar moet je beginnen? Hoe krijg je de eigen organisatie hierin mee?

Lees verder

Icon Klanttevredenheidsonderzoek

QA: klanttevredenheid

Om te voorkomen dan de klanttevredenheid daalt, zul je aan de nieuwe verwachtingen moeten voldoen. Klanttevredenheid is méér dan een getal, je klant heeft een verhaal. Hoe kun je de klanttevredenheid meten en tegelijkertijd de klantrelatie versterken? Wat zijn de nieuwe verwachtingen van jullie klanten?

Lees verder

Icon Digitaal Klantarena

Supply Chain: waardecreatie

De focus op kosten en efficiency is niet altijd meer voldoet. Er is behoefte aan meer samenwerking in de keten. Hoe kun je de samenwerking verbeteren zonder zelf de controle te verliezen? Hoe kun je klantwaarde realiseren en operational excellence behouden?

Lees verder

Bewezen klantcases

GEA 01
Mosselveiling 01
Ingersoll Logo
Logo Hitma (1)
Remmers 01
Bronkhorst Nederland
Mazars 01
Spie 01

Wat andere zeggen over Expectations

"Met Expectations kunnen we beter aan verwachtingen van klanten voldoen. Expectations helpt onze klanttevredenheid verhogen."

Bekijk alle klantcases

Inspirerende blogs

Servitization, een introductie

Servitization

Servitization is het toevoegen van diensten aan je bestaande product. Deze diensten kunnen heel divers zijn. Een heel duidelijk voorbeeld is het verrichten van onderhoud aan de machine die je geïnstalleerd hebt. Het geven van advies bij een jaarrekening door een accountant is ook een vorm van servitization. Vaak wordt de term Servitization alleen gebruikt met betrekking tot de maakindustrie. Eigenlijk is Servitization dus niets nieuws, veel bedrijven doen het al. Het is immers een manier om je te onderscheiden van de concurrentie. Toch komt hier steeds meer nadruk op te liggen. Enerzijds omdat er technisch veel meer mogelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verzamelen en interpreteren van (machine)data. Omdat het technisch mogelijk is, krijgen klanten andere behoeften en verwachtingen. Anderzijds omdat we anticiperen op ontwikkelingen in de wereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het milieu en duurzaamheid. Omdat de prijs van energie gestegen is, zoeken gebruikers naar cijfers rond energieverbruik van een machine en advies om energie te kunnen besparen.

Lees meer

Servitization, het verdienmodel

Icon Full Service Strategie (1)

In mijn blog “Servitization, een introductie” heb ik de vier stadia van Servitization (Product – Service – Samen – Delen) uitgelegd. Ieder stadium en tussenstap heeft consequenties voor je verdienmodel. Het is één van de grootste valkuilen om meteen te willen werken aan het meest extreme stadium en je product als een service te willen aanbieden.

Lees meer

Servitization begint met klantgerichtheid

Icon Interne Betrokkenheid (1)

In de blog “Servitization, een introductie” heb ik de 4 stadia van Servitization uitgelegd. Met iedere (tussen)stap vergroot je de waarde voor je klant. Omdat het de klant is die de waarde van je product bepaalt, is het zaak om je klant goed te begrijpen.

Lees meer

Bekijk alle blogs