Servitization

75 procent van de technische bedrijven denkt dat servitization en full-service strategieën belangrijke thema’s worden in de nabije toekomst. Door technische ontwikkelingen, en bijvoorbeeld een focus op duurzaamheid, is het leveren van alleen producten of diensten niet meer genoeg. Klanten verwachten aanvullende diensten. Toch beschikt slechts eenderde van de bedrijven over een uitgewerkte aanpak voor deze ontwikkelingen. Met de Expectations Monitor weet je wat je klanten van je verwachten en hoe je hierop kunt voorbereiden.

Full-service strategie

Wie zich wil gaan richten op een full-service strategie, doet er goed aan om de behoeften en verwachtingen van zijn klanten goed in kaart te brengen. Dat kan met de Expectations Monitor. Vervolgens is het zaak om stap voor stap, klantsegment voor klantsegment, invulling te geven aan deze strategie aangezien andere competenties en ander gedrag gevraagd worden. Expectations kan je hierbij helpen.

Wat andere zeggen over Expectations

"Dankzij Expectations zijn we hard op weg om het niveau van een A-merk te bereiken"

De Expectations Monitor

Gericht aan de slag met servitization of een full service strategie

Met de Expectations Monitor inventariseer je de verwachtingen van jouw klanten. Je stelt ze met deze gebruiksvriendelijke digitale tool slechts één vraag: wat verwacht de klant van jullie relatie? Geen uitgebreide invulvelden, niet vragen naar de bekende weg. De waardevolle kwalitatieve informatie die je ermee ophaalt, vormt de basis voor een gedegen analyse en een concreet stappenplan. Expectations helpt je daarbij.

Omdat je zelf kiest welke klanten je uitnodigt voor deelname, kun je heel gericht te werk gaan. Je klanten waarderen de persoonlijke aanpak met de Expectations Monitor, wat blijkt uit de extreem hoge responsratio van 65-75 procent. Veel hoger dan een klanttevredenheidsonderzoek.

Aan de slag met de Expectations Monitor

Inspirerende blogs

Wie inzet op servitization kan zich onderscheiden in de markt

PDF Uit De Markt Blog

Vraag een industrieel mkb-bedrijf wat servitization is en er komt meestal wel een antwoord. Bedrijven kennen de term, maar ze weten nog niet helemaal goed wat ze er zelf mee kunnen. ‘Dat is jammer’, zegt Lars-Peter Reumer, partner bij Expectations in Wehl dat organisaties begeleidt bij het denken vanuit klantperspectief. ‘Want servitization biedt een toekomstbestendige invulling van je onderneming. Je kunt je ermee onderscheiden in de markt, meer dan enkel en alleen met je producten.’

Lees meer

Je denkt de klant te kennen, maar is dit nog wel zo?

Waarde Toevoegen

Veel marketing en sales managers die werkzaam zijn in de B2B worstelen met deze vraag. Technisch is er veel meer mogelijk en de wereld vraagt andere oplossingen. Met als gevolg dat de verwachtingen van klanten ook veranderen. Als bedrijf is het een uitdaging om hierop te anticiperen.

Lees meer

Servitization in de praktijk

Servitization Journey

Herken je dit? Je ziet mogelijkheden om je op de markt te onderscheiden van de concurrentie door meer diensten aan je product toe te voegen. Technisch is het mogelijk, maar is dit wel wat klanten verwachten? En wat zijn de gevolgen voor de interne organisatie? Vanuit marketing en sales oogpunt ziet het er goed uit, maar de praktijk is vaak weerbarstiger. Servitization is alleen succesvol wanneer de verwachtingen van klanten, de competenties van de interne organisatie en processen, de technisch toepassing èn het verdienmodel, met elkaar in lijn zijn.

Lees meer

Het managen van klantverwachtingen

Managen Van Klantverwachtingen

Dag in, dag uit zetten we ons in om verwachtingen van onze klanten waar te maken. Maar hoe kunnen we hier succesvoller in worden? Een reden om een paar vragen te stellen.

Lees meer